Τσίπρας: Θέλουν να μας πάνε σε μια κυβέρνηση - ζόμπι

Τσίπρας: Θέλουν να μας πάνε σε μια κυβέρνηση - ζόμπι
Σχετικά με όσους υποστηρίζουν πως στο θέμα των προσφυγικών ροών η υπηρεσιακή κυβέρνηση
κατάφερε να “βάλει τάξη” στα νησιά, ο κ. Τσίπρας τόνισε: Η υπηρεσιακή κυβέρνηση κινείται στα βήματα και στις ενέργειες που είχε κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ. Προσπαθούν να πείσουν πως ο τόπος δεν χρειάζεται κυβέρνηση;

"Σχεδιάζουν να μας ενσωματώσουν και να πάμε σε μια κυβέρνηση - ζόμπι. Με δύο κόμματα χωρίς κοινά χαρακτηριστικά", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στα σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία. "Με τη συνεργασία μας με τον ΑΝΕΛ αποδείξαμε ότι θέλουμε τη συνεργασία, αρκεί να είναι έντιμη", συμπλήρωσε.

"Μακριά από μένα οι λογικές της αλαζονείας. Το πρόβλημά μας δεν είναι ότι ο κύριος Μεϊμαράκης μοιάζει με πολιτευτή της δεκαετίας του '70. Το πρόβλημά μας είναι ότι δεν έχει κάνει καμία αυτοκριτική", δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

“Αν δεν έχω αυτοδυναμία, θα πάρω την εντολή και σε τρεις μέρες θα έχουμε κυβέρνηση. Θα συνεργαστούμε με τους Ανεξάρτητους Έλληνες”, ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κλείνοντας για άλλη μία φορά την πόρτα στη Νέα Δημοκρατία: “Η κυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μία παρά φύση κυβέρνηση” Σήμερα ο κύριος Μεϊμαράκης, με υποβίβασε στη θέση του αντιπροέδρου, είπε χαριτολογώντας, πετώντας την μπηχτή του: Με μπέρδεψε μάλλον με τον κύριο Βενιζέλο. Μόνο που εγώ δεν είμαι Βενιζέλος.

Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Τσίπρας αρκέστηκε να πει μεταξύ αστείου και σοβαρού “Ξέορυμε να τις διαψεύδουμε”.

"Δεν θα έχουμε άλλα μέτρα" υποστήριξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ξεκαθάρισε πως "αυτή η συμφωνία πρέπει να τηρηθεί".

"Οι δανειστές ζητούσαν φορολόγηση των επιδοτήσεων από το πρώτο ευρώ. Εμείς κρατήσαμε το αφορολόγητο", τόνισε σχετικά με τη φορολόγηση των αγροτών.

"Η ζημιά από τα capital controls, είναι μικρότερη από αυτή που περιμέναμε”, τόνισε ο κ. Τσίπρας, ενώ όσον αφορά το ελληνικό χρέος και το ενδεχόμενο η συζήτηση με τους εταίρους να έχει... διακομματικό χαρακτήρα, είπε: “Με ποια στρατηγική θα πας να διαπραγματευτείς. Τι θα πας να διεκδικήσεις. Να πάμε μαζί. Αλλά με ποια γραμμή; Με τη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας, που έλεγε ότι το χρέος είναι βιώσιμο;”

Για τους συνταξιούχους: “Η μόνη μας δέσμευση είναι τα πεπραγμένα μας. Δώσαμε σκληρή μάχη. Όταν αποφασίσαμε να πάμε σε δημοψήφισμα, οι δανειστές ζητούσαν μαχαίρι στο ΕΚΑΣ και η Νέα Δημοκρατία έλεγε, ναι, συμφωνήστε. Καταφέραμε να σώσουμε τις συντάξεις. Υπάρχει μια ανεπαίσθητη μείωση αυτών, αλλά τα χρήματα δεν πάνε στους δανειστές, πάνε στο Ταμείο των συνταξιούχων”.

Για τους συνταξιούχους: “Η μόνη μας δέσμευση είναι τα πεπραγμένα μας. Δώσαμε σκληρή μάχη. Όταν αποφασίσαμε να πάμε σε δημοψήφισμα, οι δανειστές ζητούσαν μαχαίρι στο ΕΚΑΣ και η Νέα Δημοκρατία έλεγε, ναι, συμφωνήστε. Καταφέραμε να σώσουμε τις συντάξεις. Υπάρχει μια ανεπαίσθητη μείωση αυτών, αλλά τα χρήματα δεν πάνε στους δανειστές, πάνε στο Ταμείο των συνταξιούχων”

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας έριξε το “καρφί” του προς τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τη Λαϊκή Ενότητα, λέγοντας πως “δεν είναι αριστερή ιδεολογία το νόμισμα”.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερό κόμμα, αλλά δεν θέλουμε να κερδίσουμε μόνο τους αριστερούς ψηφοφόρους, τόνισε ο κ. Τσίπρας, λέγοντας πως νιώθει περήφανος για τη σκληρή διαπραγμάτευση: “Βεβαίως έγιναν λάθη. Και σε επιλογές προσώπων”, πρόσθεσε.

“Το μεγαλύτερο λάθος ήταν ότι υπερτίμησα τη δύναμη του δίκιου έναντι της ισχύος του χρήματος”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια να κάνει αυτοκριτική, ενώ παραδέχτηκε πως έγιναν λάθη και σε επιλογές προσώπων.

Ομιλία Τσίπρα στο Κερατσίνι

Τη βεβαιότητά του ότι «η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αποφάσισε, ισχυρή εντολή για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία», εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Κερατσίνι.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε εκ νέου μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση με αφορμή την κατάθεση Φαλτσιανί, για τη λίστα Λαγκάρντ, σημειώνοντας ότι «όποιος διανοηθεί να βάλει προσχώματα στο έργο της δικαιοσύνης, στη προσπάθειά της να διερευνήσει τα κρυμμένα ονόματα των λιστών της φοροδιαφυγής, θα έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και με εμένα προσωπικά».

Ο κ. Τσίπρας αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του παρουσιάζοντας τις θέσεις του κατά της «παλινόρθωσης του παλιού συστήματος», ενώ ταυτόχρονα σημείωσε ότι «κάθε μέρα που περνά ο λαός μας ενώνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ». Ο λαός, είπε ο κ. Τσίπρας θα δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, για να μην έχει στα πόδια του, όπως είπε «ρυθμιστές της ζωής μας, τους συμπαραστάτες των δανειστών στον τόπο μας, τους εκπροσώπους των συμφερόντων της ολιγαρχίας και της διαπλοκής». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά ότι «όσο κι αν κάποιοι θα παλεύουν είτε να συρρικνώσουν είτε να ενσωματώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, δε θα τα καταφέρουν, γιατί δεν είμαστε η φωτοβολίδα της Ιστορίας, αλλά εκπροσωπούμε τους ανθρώπους, τα κοινωνικά στρώματα που αποτελούν τον κινητήριο μοχλό της ιστορίας».

Αναφερόμενος στις δυνάμεις που επιδιώκουν «την παλινόρθωση του πολιτικού και κοινωνικού κατεστημένου», ο κ. Τσίπρας είπε ότι «δίνουν την τελευταία μάχη οπισθοφυλακής για να ανακόψουν την πορεία του λαού και του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία και να ξεκόψουν τον ΣΥΡΙΖΑ από τις ταξικές και κοινωνικές ρίζες του με τα σενάρια για κυβερνήσεις "μεγάλου συνασπισμού", δήθεν "εθνικής ενότητας", κυβερνήσεις ειδικού σκοπού - και ό,τι άλλο μηχανεύονται για να ξεμπερδέψουν με το ΣΥΡΙΖΑ μια για πάντα».
Αλλά και πάλι, είπε ο κ. Τσίπρας ο λαός θα ακυρώσει το σχέδιό τους με την ψήφο του στον ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, που δε θα είναι μόνο ψήφος νίκης, αλλά ψήφος ισχυρής εντολής και πλειοψηφίας στην επόμενη Βουλή.

Εμείς, είπε ο κ. Τσίπρας, «δεν λογοδοτούμε στην ολιγαρχία, λογοδοτούμε μόνον στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, στα χαμηλά και μεσαία κοινωνικά στρώματα, στους φτωχούς, στους άνεργους και στους αδικημένους».
Και η δική σας ψήφος την Κυριακή, πρόσθεσε, «όχι μόνον δεν θα ξεπλύνει, όσους έβγαζαν αφορολόγητα χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού, αλλά θα τους οδηγήσει στη Δικαιοσύνη, όλους, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται».
«Και όποιος διανοηθεί να βάλει προσχώματα στο έργο της δικαιοσύνης, στη προσπάθειά της να διερευνήσει τα κρυμμένα ονόματα των λιστών της φοροδιαφυγής, θα έχει να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ και με εμένα προσωπικά», είπε ο τέως πρωθυπουργός.

Για μία ακόμα φορά, είπε ο κ. Τσίπρας, δίνουμε αυτήν τη μάχη μόνοι εναντίον όλων και εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι «για μία ακόμα φορά θα νικήσουμε», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «στις 20 Σεπτέμβρη τούς τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» για να προσθέσει ότι «φεύγω με τη βεβαιότητα: τους τελειώσαμε».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, επισημαίνοντας ότι «αυτό το στυγερό έγκλημα, μας ξαναθύμισε ότι ο φασισμός έρχεται, απαράλλακτος, από το σκοτάδι του παρελθόντος και ρέει μέσα του το αίμα της Ιστορίας». Υπογράμμισε ακόμη ότι «στα χνάρια του Παύλου Φύσσα, που στάθηκε όρθιος ως το τέλος, βαδίζει σήμερα ένας ολόκληρος λαός. Και σήμερα, σ' αυτήν εδώ την πλατεία, είναι παρούσα, όσο πουθενά αλλού, και όσο ποτέ άλλοτε, η μεγάλη λαϊκή και κοινωνική συμμαχία της 5ης του Ιούλη. Η συμμαχία του μεγάλου ΟΧΙ».

Χαιρετισμός Γκάμπι Τσίμερ

Τη βεβαιότητά της ότι μετά τις εκλογές θα σχηματιστεί ξανά κυβέρνηση της Αριστεράς, εξέφρασε η επικεφαλής της Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Γκάμπι Τσίμερ, απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό πριν από την ομιλία του κ. Τσίπρα.

Η κ. Τσίμερ τόνισε ότι θα ήταν «χαστούκι» στο πρόσωπο των λαών της Ελλάδας και της Ευρώπης αν επέστρεφε στην εξουσία «ένα διεφθαρμένο δεξιό κόμμα». Υπογράμμισε πως η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι νίκη για όλη τη δημοκρατική και προοδευτική Ευρώπη και χαρακτήρισε τον «Αλέξη» ως την «ελπίδα της Ευρώπης». Σημείωσε πως το γεγονός ότι στις 12 Ιουλίου απέφυγε η Ελλάδα να αποδεχτεί το σχέδιο Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο από την Ευρωζώνη, αλλά και την παγίδα της άτακτης εξόδου από την Ευρωζώνη και την χρεοκοπία, κρατάει ζωντανή την ελπίδα στην Ευρώπη.

Είπε ότι επί επτά μήνες ο Αλέξης Τσίπρας πάλεψε για τον λαό της Ελλάδας και τους λαούς της Ευρώπης, δίνοντας κάθε μέρα τον αγώνα για τη δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία, την αξιοπρέπεια και την ευημερία για όλους. Τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο αγώνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του ελληνικού λαού κατάφερε να κινητοποιήσει χιλιάδες ανθρώπους στην Ευρώπη, να κλονίσει το νεοφιλελεύθερο κατεστημένο στην Ευρώπη, για να σημειώσει πως η Ευρώπη δεν είναι ίδια μετά τη 12η Ιουλίου, καθώς «η Ελλάδα φύτεψε τον σπόρο της αλλαγής».

Πηγή: Newsit

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο