Ευ.Μεϊμαράκης: «Είμαι μεταβατικός πρόεδρος στο δρόμο για το Μαξίμου»

Ευ.Μεϊμαράκης: «Είμαι μεταβατικός πρόεδρος στο δρόμο για το Μαξίμου»
Συνέντευξη στο ACTION 24 έδωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης
και τόνισε μεταξύ άλλων ότι «δεν μοιράζω προεκλογικές υποσχέσεις» και ότι «η κοινωνία μας στέλνει μήνυμα συνεννόησης».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι «είμαστε σε προεκλογική περίοδο αλλά εγώ δεν μοιράζω υποσχέσεις. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, η κοινωνία έχει βάλει στην άκρη τους λαϊκιστές και αυτό που προέχει είναι η υλοποίηση συγκεκριμένων δεσμεύσεων για τις οποίες πρέπει όλοι να συνεννοηθούμε. Και αυτό γιατί η κοινωνία η ίδια μας στέλνει σαφές μήνυμα συνεννόησης».

Για το μεταναστευτικό, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης καταλόγισε βαριές ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας «Η Ελλάδα εξέπεμψε το μήνυμα “περάστε απέναντι”. Ο μετανάστης, ο πρόσφυγας που περνάει από την άλλη μεριά και ρωτάει του λένε οι άλλοι “περνάς άνετα”» και επισήμανε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που σε 2-3 μέρες έκανε όσα δεν έκαναν οι άλλοι σε 7 μήνες».

«Η προσφυγή στις κάλπες είναι αποκλειστική ευθύνη του κ. Τσίπρα» είπε, ενώ έκρουσε και τον κώδωνα του κινδύνου πως με βάση το κείμενο των «53» υπάρχει μεγάλο ρίσκο να μας ξαναπάνε στις κάλπες κάτι που θα ήταν καταστροφή.

Σχολιάζοντας τέλος το γεγονός ότι του λένε πως είναι μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, απάντησε «ναι, είμαι μεταβατικός στο δρόμο για το Μαξίμου». Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι δεν θα προχωρήσει σε αλλαγές στα ψηφοδέλτια, εκτός αν κάποιοι οικειοθελώς αποχωρήσουν.

Όσον αφορά στις εκλογές είπε: «Δεν έχω πρόβλημα αν θα είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας ή κάποιος άλλος, εφόσον είναι πρώτο κόμμα. Το ζητούμενο είναι η προγραμματική μας πορεία και η υλοποίηση συγκεκριμένων δεσμεύσεων για τις οποίες πρέπει να συνεννοηθούμε.  Και δεν με ενδιαφέρει αν θα είναι 2 ή 5 κόμματα»

Για τις συνεργασίες, ο κ.Μεϊμαράκης σχολίασε: «Είναι δυνατόν να λέμε δε συνεργαζόμαστε και να μη λειτουργούμε προς όφελος των πολιτών; Ο κύριος Τσίπρας κάνει κάποιες ερμηνείες δικές του. Αυτό δεν είναι δημοκρατία, είναι καθεστωτικές αντιλήψεις»

Ο πρόεδρος της ΝΔ, κατέληξε πως «Αυτονόητο είναι ότι αυτός που διαπραγματεύτηκε, υπέγραψε, συμφώνησε, εισηγήθηκε, ψήφισε το Μνημόνιο, πρέπει να έρθει να συμμετέχει στην προσπάθεια να το αλλάξουμε. Πως να το κάνουμε, εμείς δεν έχουμε ούτε τα πρακτικά, τι λέγανε…».

Το Σάββατο ο Βαγγέλης Μειμαράκης θα επισκεφτεί τη Μαγνησία στο πλαίσιο της περιοδείας του και στις 19:30 το απόγευμα θα μιλήσει σε κεντρική ομιλία στη Λάρισα, στην Πλατεία Ταχυδρομείου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο