Προγραμματικές: Όταν ο Μεϊμαράκης φώναξε στον Τσίπρα "θα έπρεπε να ντρέπεστε"

Προγραμματικές: Όταν ο Μεϊμαράκης φώναξε στον Τσίπρα "θα έπρεπε να ντρέπεστε"
Μπορεί χθες στην Ολομέλεια της Βουλής το πρόγραμμα της ανάγνωσης των προγραμματικών
δηλώσεων να περιελάμβανε μόνο την ομιλία του Πρωθυπουργού, ωστόσο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κάποια στιγμή δεν κρατήθηκε με αυτά που άκουγε και  απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα, φωνάζοντας του μάλιστα, ότι «θα έπρεπε να ντρέπεστε».

Το σημείο που προκάλεσε την αντίδραση του κ.Μεϊμαράκη, ήταν όταν ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα ισοδύναμα και στην καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας για το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα, κάνοντας λόγο για υποκρισία.

«Αποτελεί όμως –επιτρέψτε μου σε αυτό το σημείο να ξεφύγω από το κείμενο της ανάγνωσης των Προγραμματικών Δηλώσεων- τουλάχιστον υποκρισία εσείς... που κάνατε καμπάνια για το "ΝΑΙ" και προπαγανδίζατε το "ΝΑΙ" σε όλα, να κουνάτε το δάχτυλο και να κάνετε κριτική σε εμάς που αγωνιστήκαμε και διευρύναμε το πεδίο της διαπραγμάτευσης» είπε  χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, προκαλώντας την αντίδραση του κ.Μεϊμαράκη και τα χειροκροτήματα της πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ!

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Τα ισοδύναμα, δεν τα ακούσατε προεκλογικά που σας τα είπαμε;» διερωτήθηκε ο κ.Μεϊμαράκης, ενώ σε εκείνο το σημείο παρενέβη και ο γαλάζιος βουλευτής Ι.Τραγάκης, λέγοντας πως «τα καταθέσαμε προεκλογικά και γραπτώς».

Ο θόρυβος στην πτέρυγα της ΝΔ ανάγκασε τον πρόεδρο της Βουλής Ν.Βούτση να παρέμβει, παρακαλώντας το σώμα να κάνει ησυχία.

«Ανοίγουμε, επίσης, τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ στους νέους γιατρούς, ώστε να καταπολεμηθεί η ανεργία και η φυγή επιστημόνων στο εξωτερικό. Αξιολογούμε άμεσα το σύνολο των διοικήσεων των νοσοκομείων και αντικαθιστούμε όσες κριθούν αναποτελεσματικές. Διότι θέλω να σας θυμίσω ότι στελεχώθηκαν με το σύστημα "4-3-1", με τα συστήματα, δηλαδή, της νομής της εξουσίας ανάλογα με τα πελατειακά και μικροκομματικά συμφέροντα. Ας μην τα ξεχνάμε αυτά!» συνέχισε ο κ.Τσίπρας, ωστόσο η πτέρυγα της ΝΔ συνέχισε να είναι σε αναβρασμό.

Τότε ακούστηκε ο κ.Μεϊμαράκης να λέει «Μην “ρίξεις” τον Καμμένο».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο