Τυρόψωμο στο λεπτό - μπορείτε να προσθέσετε και αρωματικά αν θέλετε όπως για παράδειγμα δυόσμο.

Τι χρειαζόμαστε:

1 φαρίνα κόκκινη ή οποιοδήποτε άλλο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κεσεδάκι ντόπιο γιαούρτι (αυτό με την πέτσα)
4 αυγά
1 ποτήρι ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο
1/2 κιλό τρίμμα τυρί φέτα ή ανάμεικτο τρίμμα φέτας μυζήθρας
αλάτι
πιπέρι

Στα γρήγορα
Διατροφή: Χορτοφαγική
Περιέχει: Γιαούρτι , Αβγά , Τυριά
Φτιάχνει: 10-12 κομμάτια (ανάλογα με το μέγεθος)
Οι φίλοι λένε Η γνώμη σου

Πώς το κάνουμε:
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία λεκανίτσα εκτός από τη φέτα και το αλεύρι
Χτυπάμε με ένα σύρμα ή με γυμνό χέρι ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά. (Θα δημιουργηθεί ένας χυλός.)

Σ'αυτόν τον χυλό προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Στο σημείο αυτό θα ήταν καλό να μην χρησιμοποιήσουμε το σύρμα αλλά το χέρι, διότι η ζύμη που θα προκύψει κολλάει αρκετά.
Στο τέλος προσθέτουμε και το τρίμμα χωρίς να ζυμώσουμε, αλλά απλά ανακατεύοντας απαλά. Διαφορετικά θα διαλυθούν τα κομμάτια της φέτας.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψάκι διαμέτρου 30εκ. περίπου.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς (σε αντιστάσεις) μέχρι να ροδίσει.
Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν είστε σίγουροι για το ψήσιμο κάν' τε την δοκιμή με το μαχαίρι. Πάρτε ένα μαχαίρι και καρφώστε το τυρόψωμο μέχρι να φτάσετε στον πάτο του ταψιού. Εάν το μαχαίρι είναι καθαρό, χωρίς να έχει κολλημένη πάνω του ζύμη, τότε μπορείτε να το βγάλετε. (Την δοκιμή αυτή την κάνουμε χωρίς να βγάλουμε το ταψί απ'τον φούρνο.) Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!!!!


Διαβάστε περισότερο: Τυρόψωμο στο λεπτό http://www.sintagespareas.gr/sintages/tiropsomo-sto-lepto.html#ixzz3nzIxEHvv

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο