Είναι πανευκολο και με σίγουρη επιτυχία !! ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΟ !!Το σιγουράκι Ραβανί !

Είναι τόσο εύκολο που μπορεί να το φτιάξει και ένας αρχάριος!
Φουσκώνει πολύ και ΔΕΝ ξεφουσκώνει!!

ΥΛΙΚΑ

6 αυγα
1/2 ποτήρι ζαχαρη
1 ποτηρι γαλα
1 ποτηρι σπορελαιο
2 φακελάκια μπεικιν
1 βανιλια
ξυσμα 1 λεμονιου
1 σακουλακι σιμιγδαλι ψιλο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

5 ποτήρια ζάχαρη
5 ποτηρια νερο
1 βανιλια
φλουδα και χυμο απο 1 λεμονι
1 κ.σ φρεσκο αγελαδινο βουτυρο (δίνει απίστευτο άρωμα και γυαλάδα!)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάω στο μιξερ τα αυγα με τη ζαχαρη να αφρατεψουν 5 λεπτα.Χαμηλώνω στο ελαχιστο την ταχυτητα και προσθετω το σπορελαιο,το γάλα συνεχιζοντας το χτυπημα,τη βανιλια το ξυσμα,και τέλος ολο το σακουλακι με το σιμιγδαλι και το μπεικιν.Το μίγμα θα ειναι ενας αφρατος χυλος νερουλος.Το αδειαζω σε βουτυρωμενο ταψι 30 εκ. και ψηνω στους 170 40 λεπτα περιπου.Το χαραζω σε κομματια και το αφήνω στην ακρη.


Βραζω το νερο με τη ζαχαρη,φλουδα και χυμο λεμονι,4-5 λεπτα.Προσθετω τη βανιλια και το βουτυρο χωρις να το ανακατεψω και οταν λιωσει το βουτυρο,σιροπιάζω λιγο λιγο (γιατι το ραβανι ειναι αφρος και θα διαλλυθει) με το ζεστο σιροπι,το χλίαρο γλυκο.Ειναι ονειρο!!!++++++++++++

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο