Η ιστορία με τους πρόσφυγες και τους λαθρομετανάστες ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Του Στρατή Μαζίδη

Παρακολουθώντας τα καθημερινά ρεπορτάζ σχετικά με το προσφυγικό και το λαθρομεταναστευτικό αλλά και το πως οδηγηθήκαμε ως εδώ, συμπεραίνω ότι η ιστορία αυτή θα έχει πολύ κακό τέλος για την Ελλάδα.

Το κακό αυτό τέλος θα οφείλεται σε δύο παράγοντες, την κυβέρνηση και τα προπαγανδιστικά ΜΜΕ.

Η κυβέρνηση με δύο περυσινές της δηλώσεις άνοιξε στην κυριολεξία τα σύνορα. Έχουμε τονίσει σε προηγούμενο σχόλιό μας στη Freepen.gr ότι υπό κανονικές συνθήκες το Αιγαίο είναι το καλύτερο φυσικό σύνορο της Ελλάδας.

Μια άπειρη κυβέρνηση με έναν άκαπνο πρωθυπουργό αναλαμβάνει τα ηνία μιας, αν όχι χρεοκοπημένης, σίγουρα πολύ φτωχής χώρας. Και τι κάνει; Δίχως σχέδιο και προγραμματισμό, διαφημίζει το "όποιος δηλώνει πρόσφυγας, έξι μήνες παραμονή". Χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση με την Ε.Ε. προκαλεί το δεκαπλασιασμό των ροών και μετατρέπεται σε τροχονόμο.

Επίσης, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις των σκοπιανών αλλά και τα διάφορα που λέγονται και γράφονται, μάλλον κάποιοι, κάπως, εφοδίαζαν με πλαστά έγγραφα αρκετό κόσμο και τον ξαπόστελναν από την Ελλάδα στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι...κουτόφραγκοι όμως κάποιοι στιγμή θα ξυπνούσαν και θα αντιλαμβάνονταν ότι στο περίπου 1.000.000 που πέρασαν παράνομα μέσω Ελλάδας, οι μισοί δεν ήταν Σύριοι.

Όταν άρχισαν να σκάνε οι βόμβες και να χουφτώνονται οι γερμανίδες, τα πράγματα έσφιξαν.

Η ελληνική κυβέρνηση συνέχισε να σφυρίζει αδιάφορα στο ίδιο μοτίβο της θάλασσας που δεν έχει σύνορα κτλ.

Ο...ευφυής πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν έχει αντιληφθεί ότι πλέον όλες οι όμορες βαλκανικές χώρες έχουν παρατάξει στρατό (τον όποιο) στα σύνορά τους με εμάς ενώ πλέον μας απομονώνουν και οι ιταλοί.

Η Ευρώπη μας περιθωριοποιεί αντιλαμβανόμενη τον κίνδυνο, στη διόγκωση του οποίου συνέβαλαν οι Τσίπρας, Χριστοδουλοπούλου και Καμμένος με τις ανόητες κατά καιρούς δηλώσεις τους. Η άποψη ότι η μαγκιά διοικεί μια χώρα, αποδεικνύεται έμπρακτα πόσο λάθος είναι.

Ακόμη και τώρα, που όλοι θωρακίζονται, εμείς παραμένουμε ξέφραγο αμπέλι και στεκόμαστε ιδεοληπτικά σε έννοιες όπως "αλληλεγγύη" και "κατανόηση".

Ο κ. Τσίπρας ας τα δει αυτά στην Ειδομένη με τα μωρά που γεννιούνται μέσα στη λάσπη ή στον πυθμένα της θάλασσας όπου κάποιοι αναπαύονται. Αυτός και οι συν αυτώ το προκάλεσαν. Αυτοί τους έπνιξαν στο Αιγαίο, αυτοί τους έστειλαν να κοιμηθούν στις λάσπες, αυτοί τους παγίδευσαν και τους οδηγούν σε παραβατικές συμπεριφορές.

Τα ΜΜΕ συστηματικά προσπαθούν να περάσουν άλλη εικόνα. Καταρχήν βλέπουν μόνο πρόσφυγες. Τους παράνομους μετανάστες από το Αφγανιστάν και το Μαγκρέμπ πουθενά.

Στην Ειδομένη πλέον αρχίζουν και αναπτύσσουν παραβατικές συμπεριφορές. Το είχαμε σημειώσει ξανά. Η πείνα γεννά έγκλημα. Όσο τα ΜΜΕ εστιάζουν μόνο στο μωρό, για να περάσουν στη συνείδηση του κόσμου την μια από τις πολλές πτυχές του ζητήματος, βλέπουμε να πλιατσικολογείται η περιουσία των κατοίκων της περιοχής.

Όταν μπαίνεις στην ιδιοκτησία του άλλου και του αρπάζεις τις κότες και τα ξύλα, δεν είναι κλοπή; Αυτός τώρα δε θα κρυώσει; Δε θα πεινάσει; Όταν μπουκάρεις σε δημόσιο κτίριο και βάζεις φωτιά στον εξοπλισμό, δεν είναι καταστροφή; Και όμως είδαμε ακόμη και το ρεπορτάζ του ΑΠΕ να λέει ότι αφαίρεσαν το πετρέλαιο από τα τρακτέρ. Αφαίρεσαν; Τι είναι χολή; Ή σπλήνας; Το έκλεψαν!

Τι θα συμβεί όταν αύριο - μεθαύριο θα έχουν άλλες ανάγκες να ικανοποιήσουν;

Μα κυρίως τι θα συμβεί όταν στην επόμενη ιδιοκτησία, αντί για ένα γέροντα, βρεθούν δύο νεώτεροι ιδιοκτήτες και ανοίξουν πυρ;

Ήδη στην περιφέρεια ο κόσμος αντιδρά διότι γνωρίζει πολύ καλά πως έχει μια ανίκανη κυβέρνηση. Ποιος θα εγγυηθεί ότι δε θα βρεθούν πρώην τζιχαντιστές να φιλοξενούνται σε hot spot; Άνθρωποι που έμαθαν με τη σπάθα να κάνουν ότι επιθυμούν. Η κοινωνία αρχίζει να βράζει. Το πρωί βρέθηκαν στο Μοναστηράκι. Μια παρέα μεγαλύτερων ανθρώπων έβριζε εν χορώ τον Τσίπρα συμπληρώνοντας ότι "κατήντησε την Αθήνα, καμπινέ".

Η πραγματικότητα λοιπόν, όσο και αν τη διαστρεβλώνεις, δεν αλλάζει.

Όπως και στην οικονομία, ομοίως και στο προσφυγικό / λαθρομεταναστευτικό (που είναι πολύ πιο σοβαρό) η κυβέρνηση έμπλεξε τη χώρα σε πολύ μεγάλες περιπέτειες. Σκοπίμως ή βλακωδώς, δεν το γνωρίζω.

Στην οικονομία με το Δημοψήφισμα, οδήγησε τη χώρα σε διχασμό κι τρομακτική πόλωση για να κάνει τελικά το ΟΧΙ, ΝΑΙ.

Με το προσφυγικό / λαθρομεταναστευτικό και τους χειρισμούς της (κι αφού η αντιπολίτευση δεν υπάρχει) θα μας οδηγήσει σε πολύ χειρότερες καταστάσεις. Η υπερσυγκέντρωση προσφύγων και λαθρομεταναστών, η έκρηξη της εγκληματικότητας έστω και του στιλ αρπάζω ότι χρειάζομαι, η γκετοποίηση περιοχών και πλατειών, η άνοδος των άκρων και οι άλλης μορφής αντιδράσεις όσων πλέον θα θίγονται από τα νέα δεδομένα, ακολουθούν. Το λυπηρό είναι πως όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε νομοτελειακά σε μια συγκεκριμένη σειρά γεγονότων που,

ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Υπάρχουν υπεύθυνοι για αυτό. Θα πρέπει να λογοδοτήσουν.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο