Μπισκοτογλυκό ψυγείου διαίτης με γλυκαντικό

Υλικά συνταγής
Για τη βάση:

400 γρ.  μπισκότα τύπου digestive ή ολικής άλεσης ή πολυδημητρικά  χωρίς ζάχαρη
4 κ.σ μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά
2 κ.σ. φυσικό γλυκαντικό
Για τη κρέμα ζαχαροπλαστικής:

500 ml γάλα
5 κ.σ. φυσικό γλυκαντικό
4 κρόκοι αβγών
2 κ.σ. κορν φλάουερ
3 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά
Για γαρνίρισμα:

 1 κουβερτούρα [125 γρ] με 70% κακάο ή χωρίς ζάχαρη
1 κ.γ. μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά
Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Θρυμματίζουμε τα 250 γρ. από τα μπισκότα μας στο multi, λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι και τα ενσωματώνουμε. Στρώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα 24 εκ. περίπου, πιέζοντας και ισιώνοντας  με ένα κουτάλι και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Για τη κρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει η ζύμη. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το κορν φλάουερ, αραιώνουμε το μείγμα με λίγο κρύο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μικρή κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το μείγμα του μίξερ ανακατεύοντας να μη κολλήσει. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας  μέχρι να πήξει η κρέμα και να πάρει μια δυο βράσεις. Τη κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί. Αφήνουμε τη κρέμα να κρυώσει λίγο,  προσθέτουμε τα 100 γρ. από τα μπισκότα μας τεμαχισμένα σε κομματάκια με τα χέρια μας και ανακατεύουμε απαλά.

Απλώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα ψιλοκομμένα και αυτά με τα χέρια μας.
Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να κρυώσει. Μόλις κρυώσει λιώνουμε μπεν μαρί τη κουβερτούρα με τη μαργαρίνη, περιχύνουμε το γλυκό μας και σερβίρουμε.

Ένα επιτραπέζιο γλυκαντικό χαμηλών θερμίδων με βάση γλυκοζίτες στεβιόλης από το φυτό στέβια. Ένα γλυκαντικό σε αναλογία 1:1 με τη κοινή ζάχαρη για να απολαμβάνετε τα γλυκά σας και ροφήματά σας, χωρίς να αλλοιώνεται καθόλου η γεύση τους και χωρίς τύψεις για τις θερμίδες …

πυγη¨..sintayes.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο