Σοκολατόπιτα με έξτρα σιρόπι

Μια συνταγή για μια λαχταριστή σοκολατοπιτα με εξτρα σιρόπι που θα σας ξετρελάνει!

Την συνταγή την είχα βρεί πριν χρόνια στο δυαδίκτιο στο oreksinaxeis και απο τότε δεν την αλλάζω με καμια!Η μόνη παραλλαγή που έκανα ήταν να ρίξω απο πάνω και λίγο λευκή σοκολάτα που μας αρέσει πολυ

Υλικά:
250γρ βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
350γρ ζάχαρη
80ml κονιάκ
10γρ μπέικιν πάουντερ
5 αυγά
200ml νερό
80γρ κακάο
250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το σιρόπι:
250γρ ζάχαρη
500γρ νερό
75γρ κακάο

Για το γλάσο:
250γρ κουβερτούρα
250γρ κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
1. Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη το νερό και το κακάο (απο τα υλικά για το σιρόπι) ανακατέυουμε και μόλις αρχίσει να βράζει το αφήνουμε να βράσει για 1′ και αποσύρουμε απο την φωτιά.Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο.

σοκολατοπιτα


2.Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και ανακατεύουμε.Σε ένα δοχείο ρίχνουμε μαζί το νερό και το κονιάκ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά όπως για ομελέτα.
3.Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψί και το βάζουμε για λίγο στην κατάψυξη.

4. Στο μείγμα ζάχαρη- βούτυρο αρχίζουμε να ρίχνουμε σιγά σιγά τα αυγά και να χτυπάμε παράλληλα στο μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο από το μείγμα με το αλεύρι και λίγο από το μείγμα με το κονιάκ και χτυπάμε στο μίξερ, επαναλαμβάνουμε μέχρι στο τέλος όλα τα υλικά να είναι ένα μείγμα.

5.Βγάζουμε το ταψί από την κατάψυξη και ρίχνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για 30′-35′.

6. Μέχρι να ψηθεί ετοιμάζουμε το γλάσο. Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το βάζουμε στη φωτιά, μόλις πάρει βράση αποσύρουμε και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μέσα στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε απαλά με μια μαριζ χωρίς να πάρει αέρα το γλάσο. Βγάζουμε το σιρόπι από το ψυγείο

7.Βγάζουμε το «κέικ» από τον φούρνο και χαράζουμε σε κομμάτια.Το σιροπιάζουμε πολύ καλά και στη συνέχεια ξαναχαράζουμε. Ρίχνουμε από επάνω το γλάσο και το απλώνουμε μαλακά να πάει παντού. Αφήνουμε να κρυώσει.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο