Η κρέμα πατισερί χρησιμοποιείται για να φτιάξουμε τούρτες η άλλα γλυκά με γέμιση κρέμας.

Η κρέμα πατισερί  παρασκευάζεται με γάλα, αυγά, ζάχαρη και αλεύρι ή καλαμποκάλευρο, και χρησιμοποιείται για να φτιάξουμε τούρτες η άλλα γλυκά με γέμιση κρέμας.


Μπορείτε και να απολαύσετε την κρέμα πατισερί σαν γλυκό η να την ετοιμάσετε για το απογευματινό των παιδιών σας!
Κρέμα πατισερί

450 γρ γάλαΥλικά 4 άτομα

100 γρ ζάχαρη
3 κρόκοι αυγών
50 γρ κρέμα γάλακτος για γλυκά
40 γρ  καλαμποκάλευρο (corn flour)
  1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Διαδικασία

Βάλτε το γάλα σε μια κατσαρόλα με την κρέμα γάλακτος να ζεσταθούν, κρατώντας στην άκρη ένα φλιτζάνι γάλα.

Εν τω μεταξύ, χωρίστε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια. Χτυπήστε τους κρόκους  με τη ζάχαρη, χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουταλι.

Διαλύστε το καλαμποκάλευρο στο φλυτζάνι με το γάλα (ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου) που έχετε κρατήσει στην άκρη. Ρίξτε το γάλα με το καλαμποκάλευρο στο μείγμα των κρόκων με τη  ζάχαρη. Προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε ώσπου το μείγμα να γίνει λείο.
Όταν το γάλα με την κρέμα γάλακτος αρχίσει να βράζει, προσθέστε σιγά-σιγά, το μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνέχεια, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε το βουτύρο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει.
Η κρέμα πατισερί είναι έτοιμη!
Για μια πιο αφράτη και γευστική κρέμα, μπορείτε να προσθέσετε, μόλις κρυώσει η κρέμα, 5-6 κουταλιές  σαντιγύ και να την ανακατέψετε με την κρέμα.
Συμβουλές

Με την αλλαγή των δόσεων ορισμένων υλικών μπορείτε να φτιάξετε κρέμα περισσότερο η λιγότερο πηχτή. Αυξάνοντας τη δόση του καλαμποκάλευρου θα φτιάξουμε μια πιο πηχτή κρέμα, ενώ μειώνοντας τη, αντίθετα, θα φτιάξουμε μια  κρέμα πιο αραιή.

Εάν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κρέμα γάλακτος, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με την ίδια ποσότητα γάλακτος.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές της κρέμας πατισερί, καθώς και κρέμα με διαφορετικές γεύσεις, όπως η κρέμα σοκολάτας, που μπορούμε να φτιάξουμε προσθέτοντας στην κρέμα πατισερί κουβερτούρα. Επιπλέον, μπορείτε να αρωματίσετε την κρέμα με  βανίλια ή με ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο