Γιαουρτογλυκό με μαρμελάδα φράουλα

Αυτό το γλυκάκι είναι μια λίγο πιο ελαφριά εκδοχή του κλασσικού cheesecake, μιας και αντί για τυρί κρέμα χρησιμοποίησα γιαούρτι στραγγιστό 2%.


ΥΛΙΚΑ
για τη βάση

1 κούπα πτι μπερ αλεσμένα

1 κ.σ. αλεύρι

1 κ.σ. ζάχαρη

1/4 κ.γ. αλάτι

1/2 κούπα καρύδια αλεσμένα

75γρ. βούτυρο λιωμένο

1/4 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας μου

2 κ.σ. κρύο νερό

για την κρέμα

1 κουπάκι γιαούρτι στραγγιστό (2%)

200ml κρέμα γάλακτος

1/2 κούπα άχνη ζάχαρη

για επικάλυψη

250γρ. μαρμελάδα φράουλα

μερικές κουταλιές κρύο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύω όλα τα υλικά της βάσης καλά να ενωθούν
Στρώνω το μείγμα σε αποσπώμενη φόρμα, πιέζοντας με τις παλάμες μου να στρωθεί καλά η βάση
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά και αφήνω να κρυώσει εντελώς
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με την άχνη και ανακατεύω με το γιαούρτι
Απλώνω την κρέμα πάνω στην κρύα βάση και βάζω στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες
Πρίν σερβίρω, ανακατεύω την μαρμελάδα με λίγο νερό και τη ρίχνω πάνω στο γλυκό
Αφαιρώ το στεφάνι της φόρμας και κόβω σε κομμάτια
Καλή επιτυχία!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο