Υπέροχο Μπισκοτογλυκό Η συγκεκριμένη συνταγή έχει ένα μικρό μυστικό στην κρέμα..

Η συγκεκριμένη συνταγή έχει ένα μικρό μυστικό στην κρέμα..
και αυτό είναι η πορτοκαλάδα. Ναι καλά διαβάσατε η προτοκαλάδα θα δώσει απίστευτη γεύση και υφή στην κρέμα μας !!

Πάμε να το φτιάξουμε λοιπόν!!!
Υλικά

2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ
1 φλιτζάνι του τσαγιού πορτοκαλάδα
2 κουταλιές της σούπας λικέρ της αρεσκείας μας ή κονιάκ
4 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
1/2 φακελάκι άνθος αραβοσίτου με γεύση βανίλια (προσοχή! η κρέμα να ΜΗΝ είναι στιγμής)
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 φλιτζάνια του τσαγιού πορτοκαλάδα με ανθρακικό
τριμμένη σοκολάτα ή κουβερτούρα για το γαρνίρισμα
2 φακελάκια σαντιγί
Εκτέλεση Συνταγής

Βήμα1

Αρχικά, βάζουμε σε ένα μπολ ένα φλιτζάνι του τσαγιού πορτοκαλάδα και το λικέρ ή κονιάκ. Παίρνουμε 2-2 τα μπισκότα και τα βουτάμε στο μπολ χωρίς να τα αφήνουμε πολύ ώρα μέσα. Θέλουμε να βραχούν ίσα-ίσα. Κάθε μπισκότο που βγάζουμε το σπάμε με τα χέρια μας σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μεγάλο ορθογώνιο μπολ ή πυρέξ.


Βήμα2

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα μπισκότα μέχρι να δημιουργήσουμε μία στρώση χωρίς κενά στη βάση του μπολ. Κατόπιν, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, την σκόνη άνθος αραβοσίτου βανίλια και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθούν καλά τα στερεά υλικά στο γάλα. Έπειτα, βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε που και που. Μόλις αρχίσει να βράζει η κρέμα μας ανακατεύουμε πιο γρήγορα για να μην μας κολλήσει. Όταν αρχίσει να πήζει η κρέμα προσθέτουμε ένα ένα τα φλιτζάνια πορτοκαλάδα και ανακατεύουμε.

Βήμα3

Θα βάλουμε 4 φλιτζάνια του τσαγιού πορτοκαλάδα. Όμως θα πρέπει να προσέξουμε! Αν ρίξουμε όλη την ποσότητα της πορτοκαλάδας στην κρέμα μαζί χωρίς να ανακατεύουμε μπορεί να μας ξεχειλίσει εξαιτίας του ανθρακικού. Η κρέμα μας θα φουσκώσει και θα γίνει αφράτη. Την αφήνουμε για 3-4 λεπτά να πάρει λίγες βράσεις και να πήξει λίγο. Έπειτα, την απλώνουμε στο γλυκό μας.

Βήμα4
Πάνω από την κρέμα προσθέτουμε λίγα επιπλέον "βρεγμένα" και σπασμένα μπισκότα. Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τη σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Απλώνουμε τη σαντιγί ομοιόμορφα στο γλυκό μας και αν θέλουμε με ένα πιρούνι δημιουργούμε "αυλάκια". Πασπαλίζουμε το γλυκό με τριμμένη σοκολάτα ή κουβερτούρα και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 3 ώρες τουλάχιστον πριν σερβίρουμε.

Βήμα5

Το μπισκοτογλυκό αυτό μπορεί να μετατραπεί πολύ εύκολα σε τούρτα για παιδικό πάρτυ! Απλά φτιάξτε το σε στρόγγυλη φόρμα για τούρτα!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο