Εύκολο τσιζκέικ λεμονιού με γιαούρτι

(Για 8 άτομα)



Υλικά
250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
100 γρ. βούτυρο (λιωμένο)

Για την κρέμα
1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
250 γρ. τυρί κρέμα
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Μισό ποτήρι του κρασιού χυμό λεμόνι
Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
4 φύλλα ζελατίνας

Εκτέλεση

Βάζουμε τις ζελατίνες σε μπολ με λίγο κρύο νερό. Ρίχνουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα θρυμματίζουμε σε σκόνη. Σε ένα μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά να γίνουν ένα μείγμα. Παίρνουμε ένα τσέρκι ή μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και αφού στρώσουμε μια λαδόκολλα, απλώνουμε από πάνω το μείγμα των μπισκότων. Το πιέζουμε έτσι ώστε να είναι ομοιόμορφο σε όλη την επιφάνεια. Τοποθετούμε το τσέρκι στο ψυγείο και το αφήνουμε να σφίξει καλά η βάση μας.
Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το γιαούρτι, μαζί με το τυρί κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα και τα ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε τον χυμό λεμονιού σε μπρίκι σε χαμηλή θερμοκρασία, στύβουμε καλά τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε στο μπρίκι να διαλυθούν. Τις ρίχνουμε στο μείγμα με το γιαούρτι, μαζί με το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Βγάζουμε το τσέρκι από το ψυγείο και απλώνουμε, πάνω από τη βάση, την κρέμα με το γιαούρτι και το λεμόνι. Τοποθετούμε το cheesecake στο ψυγείο και περιμένουμε τουλάχιστον 4-5 ώρες να σφίξει καλά η κρέμα. Στη συνέχεια, ξεφορμάρουμε το γλυκό, το κόβουμε σε μερίδες και το σερβίρουμε, διακοσμώντας με γλυκό κουταλιού λεμόνι με το σιρόπι του ή ξύσμα λεμονιού.
Ευχαριστούμε την κυρία Σαρρή Σ. για την υπέροχη συνταγή της

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο