Τυρόπιτα με γιαούρτι Μια γευστικότατη μαλακή τυρόπιτα.

Τι χρειαζόμαστε:

400 γρ. τριμμένη φέτα
50 γρ. τριμμένη Gouda ή άλλο κασέρι
250-300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 αυγά (2 για την γεμιση και 1 για άλειμμα απο πάνω)
2-3 κ.σ. γάλα (προαιρετικά)
αλάτι (με προσοχή)
λευκό και μαύρο πιπέρι
θυμάρι, πάπρικα, ματζουράνα, κύμινο ή ό,τι άλλο μυρωδικό θέλετε
βούτυρο για το ταψί
1 πακέτο φύλλα (ή 6 χειροποίητα)


Πώς το κάνουμε:
Βήμα 1 1)
Αναμειγνύουμε τη φέτα, το κασέρι, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και τα μυρωδικά πολύ καλα, δοκιμάζουμε για το αλάτι και πράτουμε αναλόγως τις γεύσεις μας.
 Βήμα 2 2)
Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
 Βήμα 3 3)
Ανακατεύουμε πολύ καλα. Πρέπει να είναι ρευστή η γέμιση, αν δεν είναι προσθέτουμε το γάλα.
 Βήμα 4 4)
Βουτυρώνουμε το ταψί μας.
 Βήμα 5 5)
Απλώνουμε δυο φύλλα κι ενδιάμεσα βάζουμε μερικά μικρά κομματάκια βούτηρο. Ρίχνουμε την μισή γέμιση, τοποθετούμε ένα φύλλο και ρίχνουμε την άλλη μισή.
 Βήμα 6 6)
Βρέχουμε το τελευταίο φύλλο με λίγο γάλα ή αυγό.
 Βήμα 7 7)
Απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα και πάλι ενδιάμεσα μερικά μικρά κομματάκια βούτυρο.
 Βήμα 8 8)
Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου στους 170 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το πακέτο με τα φύλλα που χρησιμοποιήσα είχε 6 φύλλα.
Με το βούτυρο αντικαθιστώ το λάδι που βάζουνε μερικοί.
Τα φύλλα εκτός από το κάτω κάτω, τα υπόλοιπα τα τοποθετούμε σουρωμένα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο