Φτιάξτε μόνοι σας μπισκότα με μπανάνα και βρόμη χωρίς ζάχαρη!

Στα υλικά που περιέχονται σ’ αυτά τα μπισκότα υπάρχουν πολλές από τις λεγόμενες «υπερτροφές»
που προμηθεύουν τον οργανισμό με βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, όπως βρόμη, κράνμπερις, μπανάνα και μαύρη σοκολάτα.

Για το λόγο αυτό, είναι το ιδανικό σνακ πριν ή μετά τη γυμναστική. Επιπλέον, είναι πολύ νόστιμα και, αν και δεν περιέχουν ζάχαρη, μπορούν να ικανοποιήσουν τη λαχτάρα για κάτι γλυκό με λίγα λιπαρά και θερμίδες (και ακόμα λιγότερες τύψεις)!
Υλικά για 25 μπισκότα με μπανάνα και βρόμη
3 μεγάλες ώριμες μπανάνες
½ φλ. βούτυρο αμυγδάλου
1 κουτ. σ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουτ. σ. μέλι
2 ½ φλ. βρόμη με cranberries
½ φλ. σταγόνες μαύρης σοκολάτας
1 κουτ. σ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γκ. άρωμα βανίλιας
¼ κουτ. γλ. κανέλα
¼ κουτ. γλ. αλάτι
Πώς θα τα φτιάξεις

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου. Καλύπτεις μια λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Σε ένα μεγάλο μπολ, λιώνεις τις μπανάνες με ένα πιρούνι και τις ανακατεύεις με το βούτυρο αμυγδάλου, το κανονικό βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), τη βανίλια και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύεις τη βρόμη, το μπέικιν, την κανέλα και το αλάτι.
Προσθέτεις το περιεχόμενο αυτού του μπολ στο άλλο με τη μπανάνα και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στο τέλος, προσθέτεις τις σταγόνες σοκολάτας.

Με ένα κουτάλι, ρίχνεις πάνω στη λαδόκολλα μικρά μπαλάκια (μεγέθους καρυδιού) από τη ζύμη, αρκετά μακριά το ένα από το άλλο. Ψήνεις τα μπισκότα για 12-14 λεπτά (μέχρι να σκουρύνουν λίγο στις άκρες). Αφήνεις να κρυώσουν πάνω σε σχάρα και τα φυλάς σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο