Μια συνταγή για μια Παστουρμαδόπιτα πικάντικη με σφολιάτα

Μια συνταγή για μια πικάντικη πεντανόστιμη παστουρμαδόπιτα,
Πίτα Καισάρειας, δοκιμάστε τη σε μια πιο πικάντικη παραλαγή με πιπεριές και λιαστές ντομάτες. Ένας υπέροχος μεζές, πρώτο πιάτο για τους λάτρεις του παστουρμά.
Υλικά συνταγής
2 φύλλα σφολιάτας [*]
14 φετούλες παστουρμά (130 γρ. περίπου) [**]
350 γρ. κασέρι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
2 ώριμες ντομάτες
2 πιπεριές κέρατο, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
1/2 φλ. λιαστές ντομάτες καλά ξεπλυμένες και στραγγισμένες
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2/3 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μαύρο σουσάμι


Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε ένα ταψάκι 22-24 εκ.
Κόβουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε τους σπόρους.
Στρώνουμε στο λαδωμένο ταψάκι μας τ0 1 φύλλο σφολιάτας. Βάζουμε τις φετούλες παστουρμά σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και συνεχίζουμε με τις μισές φετούλες κασέρι, τις ροδέλες ντομάτας και πασπαλίζουμε με τις λιαστές ντομάτες.

Προσθέτουμε τις πιπεριές και τέλος τις υπόλοιπες φέτες κασέρι. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Λαδώνουμε καλά την επιφάνεια του φύλλου και πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι. Ψήνουμε τη πίτα, στο προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.

[*] Προαιρετικά αντικαταστήστε τα 2 φύλλα σφολιάτας με 6 φύλλα χωριάτικα, 3 κάτω και τρία επάνω, λαδωμένα ένα-ένα.

[**] Ο παστουρμάς πρέπει να είναι καθαρός χωρίς το τσιμένι [εξωτερικό, αρωματικό περίβλημα του παστουρμά].

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο