Αυτό το cheesecake μου αρέσει πολύ γιατί είναι εύκολο (δεν χρειάζεται καν ψήσιμο) με ανάλαφρη γεύση και υφή.

Αυτό το cheesecake μου αρέσει πολύ γιατί είναι εύκολο
(δεν χρειάζεται καν ψήσιμο) με ανάλαφρη γεύση και υφή. Είναι ένα γλυκό που ταιριάζει σε πολλές περιστάσεις.

Αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις γιατί είναι κλασσικό με ένα ωραίο και αρμονικό συνδυασμό γεύσεων.

Cheesecake με μπισκότα Oreo. Μοναδικό…

Υλικά:

Για την Oreo κρούστα:

25 μπισκότα Oreo, σε ψίχουλα
3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

Για το Cheesecake:
250γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
250γρ. κατεψυγμένη σαντιγί, αποψυγμένη σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου

Για την επικάλυψη:

650γρ. μαρμελάδα κεράσι

Εκτέλεση:

Απλώνουμε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο, περίπου 2.5 εκατοστά να εξέχει από τις πλευρές του.
Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατεύουμε τα μπισκότα Oreo και το λιωμένο βούτυρο. Πατάμε το μείγμα μπισκότων στο έτοιμο ταψί σε ένα ενιαίο στρώμα.

Σε ένα μεγάλο μπολ με ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα για περίπου 2 λεπτά. Βαθμιαία προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο. Χτυπάμε μέσα τη βανίλια μέχρι να ενωθούν. Χρησιμοποιώντας μια λαστιχένια σπάτουλα ανακατεύουμε μέσα την σαντιγί μέχρι να αναμειχθεί πλήρως στο μείγμα.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω στην κρούστα σε ένα ενιαίο στρώμα. Καλύπτουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.

Όταν κρυώσει βγάζουμε το Cheesecake από το ταψί με τα χερούλια του αλουμινόχαρτου και το κόβουμε σε τετράγωνα. Πριν το σερβίρισμα, απλώνουμε στην κορυφή την μαρμελάδα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο