Αλλη μια πολύ εύκολη και πολύ απλή συνταγή για μια τυρόπιτα που λόγω της ευκολίας της την ονομάσαμε η τυρόπιτα της «τεμπέλας».

Τυρόπιτα. Η βασίλισσα των πιτών…..
Με όποια συνταγή και αν φτιάξεις μια τυρόπιτα πάλι υπέροχη θα είναι και δεν θα μείνει ψίχουλο.

“Αλλη μια πολύ εύκολη και πολύ απλή συνταγή για μια τυρόπιτα που λόγω της ευκολίας της την ονομάσαμε η τυρόπιτα της «τεμπέλας».

 Δεν υστερεί σε τίποτα όμως σε νοστιμιά… Μια δοκιμή θα σας πείσει…
Υλικά συνταγής
Για τη γέμιση:
1 1/2 φλ τσαγιού φέτα
1 1/2 φλ. τσαγιού γκούντα ή ένταμ ή τσένταρ
4 αβγά χτυπημένα
1 γάλα εβαπορέ
ζαμπόν ή μανιτάρια [προαιρετικά] σε κομμάτια ή φέτες
1/3 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
3 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη

Για τη βάση:
1 σακουλάκι φάριν απ [όσο πάρει για αφράτη ζύμη]
1 γιαούρτι αγελάδας
αραβοσιτέλαιο όσο χωράει το κεσεδάκι από το γιαούρτι

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους στους 180 C στον αέρα. Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε τα υλικά της βάσης και στρώνουμε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο ταψί 25 εκ. περίπου.
Για τη γέμιση:  Σε μπολ ανακατεύουμε τα τυριά τα οποία έχουμε κόψει σε κομματάκια, μαζί με το ζαμπόν ή μανιτάρια. Χτυπάμε 4 αβγά με το γάλα, προσθέτουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και περιχύνουμε το ταψί.

Ραντίζουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη και ψήνουμε τη πίτα μας  στο προθερμασμένο φούρνο  για 3/4 της ώρας περίπου μέχρι να πάρει χρώμα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο